Сертифікація виноробства

Проведення сертифікації виробництва органічної продукції в галузі Виноробства є важливим напрямом нашої діяльності, де ми маємо досвід. Перший проєкт в Україні був реалізований саме під сертифікацією Органік Стандарт.

Органічне виноробство — органічне виробництво, пов'язане із виготовленням виноробної продукції із застосуванням спеціальних організаційних і технологічних прийомів у виноробстві, відповідно до вимог стандартів.

Ми маємо досвід в сертифікації виноробства за міжнародними вимогами, а саме Органічний Регламент ЄС в Україні та Молдові.

Асортимент органічного вина, яке ми сертифікуємо, залежить від сортів винограду, що вирощують Оператори.  Переважно Оператори, які займаються виноробством, вирощують власну сировину.

Сертифікація здійснюється шляхом перевірки та встановлення відповідності методів виробництва та самих продуктів вимогам органічних стандартів. Після успішного проходження сертифікації видається Сертифікат міжнародного зразка, що дозволяє отримати доступ на ринок органічної продукції з преміальною ціною.

Органік Стандарт забезпечує комплексний пакет послуг із інспектування, сертифікації за низкою стандартів та постійного сертифікаційного супроводу, що значно полегшує процес для кожного Оператора. Для нас є важливою компетентність наших фахівців, ми постійно вдосконалюємо їхні навички та підвищуємо кваліфікацію. Завдяки цьому, клієнт отримує високоякісні послуги.

Вимоги до виноробства

Загальними вимогами до органічного виноробства є:

  • Використання переважно таких методів виробництва:
    • біологічних;
    • механічних;
    • фізичних.
  • У разі, якщо неорганічна продукція виробляється або зберігається на тій самій потужності, що і органічна, оператор повинен:
    • виконувати операції з переробки органічної продукції відокремлено у просторі або часі від подібних операцій з неорганічною продукцією;
    • зберігати органічну продукцію до і після відповідних операцій окремо від неорганічної продукції;
    • вживати необхідних заходів для забезпечення ідентифікації партій продукції та запобігати змішуванню або підміні неорганічною продукцією;
    • виконувати операції з органічною продукцією лише після належного очищення виробничого обладнання та інвентарю.
  • Використання сертифікованої органічної сировини.

  • Використання лише продуктів і речовин, які дозволені для використання або додавання в органічні продукти виноробства згідно зі стандартом.

  • Використання енологічних практик, процесів і методів дозволене за таких умов:

    • термічна обробка за температури, що не перевищує 75°C;

    • центрифугування і фільтрування з інертним фільтрувальним матеріалом або без нього за умови, що розмір пор буде не менше 0,2 мікрометра.

Стандарти

Органічне законодавство України

Органічне законодавство України

Сертифікація відповідно до законодавства України є обов'язковою для виробництва та реалізації органічної продукції в Україні.

Стандарт МАОС, еквівалентний Регламентам ЄС

Стандарт МАОС, еквівалентний Регламентам ЄС

Сертифікація відповідно до Стандарту МАОС, що еквівалентний Регламентам ЄС, наразі є єдиною можливістю для експорту органічної продукції з України в ЄС.

Регламент ЄС 2018/848

Регламент ЄС 2018/848

Сертифікація відповідно до Регламенту ЄС 2018/848 для експорту в країни ЄС з України буде обов'язковою не раніше 2024 року.

Органічний Стандарт Канади (COR)

Органічний Стандарт Канади (COR)

Сертифікація відповідно до Стандарту Канади є важливою умовою експорту органічної продукції в Канаду, а також допоможе експортувати в США.

Якщо у вас виникли запитання, зв'яжіться з нашим фахівцем

Олена Манзюк

Заступник керівника відділу сертифікації, провідний фахівець із сертифікації

Електронна пошта